Ağ bağlantı tipleri kablolu ve kablosuz olmak üzere iki tanedir.
Kablosuz bağlantı kablolu iletişime alternatif olarak uygulanan RF (Radyo Frekansı) teknolojisini kullanarak havadan bilgi alışverişi yapan esnek bir iletişim şeklidir. Bu bağlantı şeklinde ağdaki cihazlar (bilgisayar, yazıcı, kamera, vs.) birbirleri ile kablosuz cihazlar (Wireless Bridge) ve ekipmanlarla bağlantı oluşturmuşlardır.
Kablosuz Bağlantının kullanım alanları;
Oteller, Kampüsler, Siteler, Villalar, Fabrikalar, Şantiyeler, Parklar, Plajlar, Sahiller, Dinlenme Tesisleri, Yazlık Siteler, Okullar daha birçok alanlar.
Kablosuz Ortam;
Kablosuz bir ağ oluştururken kablosuz araçların uygun kablosuz LAN’a bağlanması önemlidir. Bu da Servis Seti Tanımlayıcı (SSID – Service Set Identifier) kullanılarak yapılır. Servis seti tanımlayıcı (SSID), kablosuz ağların mantıksal adıdır. Kablosuz istemcilere hangi kablosuz LAN’a ait olduklarını ve başka hangi cihazlarla iletişim kurabileceğini söylemek için kullanılır. Servis seti tanımlayıcı, en fazla 32 karakterden oluşan büyük/küçük harf duyarlı, alfa sayısal bir dizgidir. Kablosuz cihazda yüklü yazılım yardımı ile bağlanılabilecek SSID numaraları belirlenir ve bunlardan biri seçilerek ilgili ağa bağlantı yapılır. Kablosuz cihazların SSID numaralarına erişimleri, erişim noktalarının (AP) bu numaraları çeşitli aralıklarla yayması (broadcast) ile gerçekleşir. Aynı alan içerisinde farklı iletişim kanallarını kullanan ağlar olabilir.
WLAN yüklemesinin türü ne olursa olsun, WLAN’daki tüm kablosuz cihazların iletişim kurması için aynı SSID ile yapılandırılmış olması gerekir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder